През януари опитите на граждани на трети страни да преминат незаконно през

...
През януари опитите на граждани на трети страни да преминат незаконно през
Коментари Харесай

Миграционният натиск на българо-турската граница намалява

През януари опитите на граждани на трети страни да преминат нелегално през българо-турската граница са близо 1980. Това е с 69% по-малко спрямо първия месец предходната година, когато са били към 6380. Това регистрират от Главна дирекция „ Гранична полиция “.

Според специалистите понижението е вследствие на предприетите мерки и положителното съдействие с турските управляващи.

Близо 1900 мигранти сами са се завърнали навътре в Турция, откакто са открили съществуването на български патрули и постове по линията на границата. Възможно е част от тези хора да са създали повече от един опит да влязат у нас. По подадена от българските гранични патрули информация турските управляващи са задържали 10 души на прилежаща територия. 75 незаконни мигранти са арестувани на българо-турската граница от чиновници на „ Гранична полиция “. Сред националностите на арестуваните максимален е броят на жителите на Афганистан.

Миграционният напън по българо-гръцката граница е под 1% от общия на границите на страната ни, регистрират още отрасловите управляващи. През януари на излаз на българо-сръбската граница са арестувани 159 жители на трети страни, което е нарастване с 54%, съпоставено със същия интервал на предходната година.

На българо-румънската граница са арестувани 53 жители на трети страни, което е нарастване със 141% в съпоставяне със същия интервал на 2023 г. Сред  нарушителите на излаз на българо-румънска граница максимален е броят са жителите на Сирия. Половината от тях са арестувани на зелена граница, а останалите -  укрити в товарни коли.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР